Miljömärkt Restaurang

Miljömärkt Restaurang

Med stor glädje erbjuder Arenabolaget sina gäster mat & dryck i Linköpings första Svanenmärkta restaurang.
Den 19 mars 2009 var en stor dag för oss här på Arenabolaget. Det var dagen då vår restaurang på Konsert & Kongress utsågs med den fina utmärkelsen Svanen, som är Nordens officiella miljömärkning.

Svanenmärket är en strategisk hörnsten i vårt miljöarbete och har, till exempel, inspirerat oss att öka andelen av ekologiska råvaror i den mat vi serverar, nya rutiner för vårt avfall och det har minskat antalet leveranser av råvaror från våra leverantörer.

Om SvanenSvanens vision är ett hållbart samhälle med en hållbar konsumtion. Arenabolaget kommer nu att bidra till detta genom att i den dagliga driften ständigt eftersträva de mest miljövänliga lösningarna och den mest sparsamma användningen av resurser.

Arenabolaget har genom sitt miljöarbete tagit sina gästers önskemål på allvar. Allt fler väljer att enbart konferera på anläggningar som jobbar miljömedvetet. En del har till och med som krav att anläggningarna ska vara miljömärkta.

Läs mer om Svanen...

NärodlatArenabolaget satsar på regionalproducerad mat som ett led i arbetet för miljö och gynnande av lokal produktion.
Sedan oktober 2007 är restaurangen i Konsert & Kongress medlem i Regional matkultur, vilket innebär att vi alltid erbjuder mat med regional anknytning. I restaurangen på Konsert & Kongress tillagas och serveras rätter innehållande råvaror från östgötatrakten. Menyernas innehåll, både till dagens lunch och konferens-/festmiddagar, komponeras utifrån tillgången på lokala råvaror.

I restaurangen på Konsert & Kongress kan du bl a njuta av östgötska specialiteter som Amadine-potatis från Fornåsa, bröd från Slåttergubbens Surdegsbageri i Borensberg och cider från Brunneby Musteri. På detta sätt gynnar Arenabolaget livsmedelsproducenterna i regionen samtidigt som man säkerställer att de råvaror man använt sig av inte har fraktats långa sträckor och därigenom bidragit till ökade utsläpp av föroreningar.

Se leverantörer...

En kopp kaffeArenabolaget serverar endast kaffe som är Rainforestcertifierat. Certifieringen innebär att man kan garantera att kaffet är producerat under socialt acceptabla och miljövänliga förhållanden. Detta är ett sätt för oss att bidra till förbättrade arbets- och levnadsvillkor för kaffeodlare och deras anställda i u-länderna.

VattenVarje år dricker vi svenskar ca 280 miljoner liter vatten på flaska. För tio år sedan drack vi bara hälften så mycket av det buteljerade vattnet. Efter att vi började dricka mer vatten på flaska så ökade koldioxidutsläppen. Sedan början av 90-talet har det ökat med runt 34 000 ton koldioxid, ungefär samma utsläpp som från nästan 13 000 bilar på ett år.

På Konsert & Kongress serverar vi inte vatten på flaska. Istället hittar du vattenstationer utanför våra konferensrum. På så sätt minskar vi våra transportutsläpp och dess föroreningar.