Blogs

Blogs

Fredag

2014-04-11

..Så var det fredag, märks att det närmar sig påsk. Fast veckan har varit bra, många goda rätter har lämnat köket. Sista Skrejen för i år, bakad med algsmör och ihop med första ramslöken. Skönt möte... Hoppas jag kan ge mig ut och plocka lite i helgen, en fantastisk växt tycker...

Fall With Grace inför Sick Puppies

2014-04-08

..På fredag är det dags för powerrocktrion Sick Puppies från Australien att stå på scen här på Konsert & Kongress. Jag skäms en smula för att jag ganska nyligen inte hade någon som helst koll på vad det var för band överhuvudtaget. Däremot har jag koll på vad den lokala...

Måndagsmiddag

2014-04-07

..Står i köket och kör en middag för 50p ikväll. Lagom mängd om man vill göra något lite extra. För det är viktigt med momenten när man kör mat. Dels beroende på hur många gäster det är men även hur många personal som är inne sen gånger antal meter det...

Oxrullader

2014-04-03

..Imorgon fredag blir det oxrullader, förstår att man ser det sällan på menyer. Vi förbereder för fullt. Ekologisk svensk fransyska styckas ner anatomiskt, sen skära, banka, fylla, rulla, steka, brässera. Vi får se hur många det blir per portion, men om vi säger tre och varje bit blir bankad ca 10...

Rapsgris

2014-04-02

Idag har vi rapsgrissida på menyn, fin fettsammansättning på den. Rimmade den redan i fredags med salt, socker, timjan, rosmarin, lagerblad och svartpeppar, sen fick den gå 20 timmar i vacpåse på 75 grader, för att styckas upp och bakas gyllene. Sjukt gott, testa vettja ...

Stockholm

2014-04-01

..Hej i vårsolen! Jag har tillbringat några helger i Stockholm senaste tiden och fått tillfälle att gå runt och besöka några sköna små ställen som jag tänkte tipsa om. Det är alltid kul att se något nytt och bli inspirerad i stort som smått Speceriet en bakficka till enstjärniga Gastrologik. Fantastiskt...

Agdagalan

2014-03-28

..Jag vet att jag skrev att det inte skulle dröja så länge innan jag skrev här. Det dröjde ändå. MEN! Nu är jag här och tänkte bjuda på ett helt otroligt spännande blogginlägg. För igår kväll hände en helt otroligt spännande sak....

Egen korv

2014-03-25

..Inspirerade av alla korvar förra veckan så tyckte vi, varför inte göra en egen? Sagt och gjort, men korv kan ju göras på mycket, finns fantastiskt många goda där ute. Som den trogna läsaren kanske minns så köpte vi ju en hel ko från Tinnerö, valet blev därför ganska naturligt....

Planering + Grattis!!

2014-03-20

..Onsdagar och torsdagar brukar vi sätta lunchmenyn för veckan som kommer. Det är mer att tänka på an man tror. Först vill man ju ha variation i råvaror, sen att det varierar mellan veckorna, säsong, hänsyn till vad som händer i huset , vad man själv är sugen på, personal...

Korv

2014-03-19

..I dagarna har vi en massa säljare för Scan i huset. Antar att dom utbildar sig vidare. Vi har fått i uppgift att laga deras nya produkter inför sommaren och även deras egna recept. Som kock är det väl inte alltid det roligaste att laga efter andras recept. Men dessa som...