Bloggar

Bloggar

Äntligen

2014-04-24

..Igår kom vi äntligen ut på en tur för att plocka ramslök. Har kommit lite imellan. Var på samma ställe i fjol (hemligt ifall någon undrar,men med tillstånd av markägaren) Då var det lite senare,men pollen,nässlor och annat gräs. Mycket jobb med att rensa. I år fantastiskt, stora blad,helt rena....

Glad Påsk

2014-04-17

..Nu går vi på lite påskledigt i köket, känns rätt skönt faktiskt. Sen brukar en hektisk period börja, som för dom flesta restauranger. Precis som innan jul,mycket avslutningar och fester. Som kock undrar folk ofta vad man själv äter vid högtider osv. Påsken för mig kan innehålla det mesta som är...

Fredag

2014-04-11

..Så var det fredag, märks att det närmar sig påsk. Fast veckan har varit bra, många goda rätter har lämnat köket. Sista Skrejen för i år, bakad med algsmör och ihop med första ramslöken. Skönt möte... Hoppas jag kan ge mig ut och plocka lite i helgen, en fantastisk växt tycker...

Fall With Grace inför Sick Puppies

2014-04-08

..På fredag är det dags för powerrocktrion Sick Puppies från Australien att stå på scen här på Konsert & Kongress. Jag skäms en smula för att jag ganska nyligen inte hade någon som helst koll på vad det var för band överhuvudtaget. Däremot har jag koll på vad den lokala...

Måndagsmiddag

2014-04-07

..Står i köket och kör en middag för 50p ikväll. Lagom mängd om man vill göra något lite extra. För det är viktigt med momenten när man kör mat. Dels beroende på hur många gäster det är men även hur många personal som är inne sen gånger antal meter det...

Oxrullader

2014-04-03

..Imorgon fredag blir det oxrullader, förstår att man ser det sällan på menyer. Vi förbereder för fullt. Ekologisk svensk fransyska styckas ner anatomiskt, sen skära, banka, fylla, rulla, steka, brässera. Vi får se hur många det blir per portion, men om vi säger tre och varje bit blir bankad ca 10...

Rapsgris

2014-04-02

Idag har vi rapsgrissida på menyn, fin fettsammansättning på den. Rimmade den redan i fredags med salt, socker, timjan, rosmarin, lagerblad och svartpeppar, sen fick den gå 20 timmar i vacpåse på 75 grader, för att styckas upp och bakas gyllene. Sjukt gott, testa vettja ...

Stockholm

2014-04-01

..Hej i vårsolen! Jag har tillbringat några helger i Stockholm senaste tiden och fått tillfälle att gå runt och besöka några sköna små ställen som jag tänkte tipsa om. Det är alltid kul att se något nytt och bli inspirerad i stort som smått Speceriet en bakficka till enstjärniga Gastrologik. Fantastiskt...

Agdagalan

2014-03-28

..Jag vet att jag skrev att det inte skulle dröja så länge innan jag skrev här. Det dröjde ändå. MEN! Nu är jag här och tänkte bjuda på ett helt otroligt spännande blogginlägg. För igår kväll hände en helt otroligt spännande sak....

Egen korv

2014-03-25

..Inspirerade av alla korvar förra veckan så tyckte vi, varför inte göra en egen? Sagt och gjort, men korv kan ju göras på mycket, finns fantastiskt många goda där ute. Som den trogna läsaren kanske minns så köpte vi ju en hel ko från Tinnerö, valet blev därför ganska naturligt....